#occupyΕRT

ΕΝΗΜΕΡΏΘΗΚΕ: 22/09/2013

#occupyert

ΕΡΑ – ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΡΑΔΙΟΦΩΝΊΑ – Αθήνα

Loading the player…

ΕΡΑ – ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΡΑΔΙΟΦΩΝΊΑ – Θεσσαλονίκη

Loading the player…Βίντεο του Γιώργου Αυγερόπουλου για την ΕΡΤ

adesmefti_gnomi

«Αδέσμευτη Γνώμη» – Η εφημερίδα των απεργών στα ΜΜΕ

Η εφημερίδα των απεργών στα ΜΜΕ «Αδέσμευτη Γνώμη» κυκλοφορεί σ” ολόκληρη τη χώρα – και στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου…
Αναζητήστε την, διαβάστε την, διαδώστε την!
Διανέμεται δωρεάν.
Μπορείτε να την κατεβάσετε διαδικτυακά πατώντας πάνω στην εικόνα της εφημερίδας, ή στο εικονίδιο «Αδέσμευτη Γνώμη» - Η εφημερίδα των απεργών στα ΜΜΕ.pdf Στείλτε την παντού! 😉

Ελεύθερη Ενημέρωση - Ελεύθερη φωνή για την κοινωνία - ertopen.com website ανοιχτής Ε.Ρ.Τ.
★ Λάβετε άμεσες ενημερώσεις στο: #occupyERT / Twitter / Search: #occupyERTΥπογράψτε κατά του κλεισίματος της δημόσιας τηλεόρασης στην Ελλάδα: Stop the shutdown of Public Television in Greece!Facebook ERTSocial: ERTSocialTwitter ERTSocial: @ErtSocialYoutube-ertsocialnetworks: ΕΡΤ WebTvΤηλέφωνο: 210 606 6000Email: webmaster@ert.gr, publicrelations@ert.grΔημοσιογράφοι ΕΡΤΠαρακολουθήστε το πρόγραμμα της ΝΕΤ LIVE στο: http://www.nerit.gr (Εδώ γελάμε...)

Η ΕΡΤ είναι εδώ και λειτουργεί! – 18/6/2013

Την ώρα που το σύνολο των εργαζόμενων της ΕΡΤ βρίσκονται «στον αέρα», επιχειρείται ξανά η πρόσληψη «εκλεκτών» με αδιαφανείς διαδικασίες, «μυστικά» τηλεφωνήματα και εξευτελιστικές μεθοδεύσεις, καταγγέλλει το Συντονιστικό των Δημοσιογράφων της ΕΡΤ.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΡΤ

Αγ. Παρασκευή  18/6/2013

Από σήμερα το πρωί η απόφαση του ΣτΕ χρησιμοποιείται για ένα νέο γύρο προσπαθειών από τους κυβερνητικούς παράγοντες προκειμένου να «στελεχωθεί» το Ενδιάμεσο Σχήμα που θα οδηγήσει στην οριστική «ταφόπλακα» της ΕΡΤ.

Καταγγέλλουμε για μία ακόμη φορά την προσπάθεια να στηθεί προσωρινός μηχανισμός εντός και εκτός ΕΡΤ, για να εκπέμψει σήμα και πρόγραμμα, μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου για το νέο φορέα της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

Την ώρα που το σύνολο των εργαζόμενων της ΕΡΤ βρίσκονται «στον αέρα», επιχειρείται ξανά η πρόσληψη «εκλεκτών» με αδιαφανείς διαδικασίες, «μυστικά» τηλεφωνήματα και εξευτελιστικές μεθοδεύσεις.

Αν υπάρχει ένας τρόπος διασφάλισης των εργασιακών μας δικαιωμάτων είναι η παρουσία μας και η δουλειά μας στο Ραδιομέγαρο.

Η ΕΡΤ είναι εδώ και λειτουργεί.

Οι συνάδελφοι κλείνουν τα αυτιά τους στις σειρήνες, συνεχίζουν ανυποχώρητοι τον κοινό αγώνα και επιμένουν συντονισμένα στην προσπάθεια :

· Να ακυρωθεί η απόφαση για λουκέτο στην ΕΡΤ

· Να παρθούν πίσω οι απολύσεις όλων των εργαζομένων

· Να επανέλθει το σήμα της ΕΡΤ στην Ελλάδα και τον κόσμο.

Η επιστολή που έστειλε η EBU στον Αντώνη Σαμαρά για το λουκέτο στην ΕΡΤ  11 June 2013

Την ανάκληση της πρωτοφανούς απόφασης για το κλείσιμο της ΕΡΤ ζητάει η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU) στην επιστολή που έστειλε στον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και την οποία κοινοποίησε τόσο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, όσο και στον Πρόεδρο της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Επιστολή της EBU στον Πρωθυπουργό (pdf)

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Θα θέλαμε να εκφράσουμε τη βαθιά απογοήτευση εκ μέρους ολόκληρης της κοινότητας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης της Ευρώπης σχετικά με την απόφαση με την οποία η ΕΡΤ -ένα από τα ιδρυτικά μέλη της EBU το 1950- έκλεισε, με άμεση ισχύ. Πρόκειται για μία καταδικαστική πρωτιά στα ευρωπαϊκά ραδιοτηλεοπτικά χρονικά.

Ενημερωθήκαμε ότι με τις έκτακτες εξουσίες που δόθηκαν στον Υπουργό Οικονομικών και τον αρμόδιο Υπουργό, έγινε η διακοπή της εκπομπής της ΕΡΤ, αφήνοντας τους Έλληνες πολίτες που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα προγράμματα της ΕΡΤ μπροστά σε «μαύρες» οθόνες .

Ως Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της EBU, σας προτρέπουμε να χρησιμοποιήσετε τις δυνάμεις σας για να ανακαλέσετε αμέσως την απόφαση αυτή.

Η ύπαρξη των δημόσιων μέσων ενημέρωσης και η ανεξαρτησία τους από την κυβέρνηση βρίσκονται στο επίκεντρο των δημοκρατικών κοινωνιών και ως εκ τούτου οποιεσδήποτε εκτεταμένες αλλαγές στο δημόσιο σύστημα μέσων ενημέρωσης θα πρέπει να αποφασιστεί μόνο μετά από μια ανοιχτή, περιεκτική και δημοκρατική συζήτηση στο Κοινοβούλιο κι όχι μέσα από μια απλή συμφωνία μεταξύ δύο Υπουργών της Κυβέρνησης.

Η Ευρωπαϊκή Συνθήκη που υπεγράφη πριν από πέντε χρόνια επικύρωσε το αποκαλούμενο Πρωτόκολλο του Άμστερνταμ, το οποίο αναγνώρισε δημόσια ραδιοτηλεόραση, ως διακριτικό στοιχείο των κεκτημένων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης, μόλις πριν από δύο χρόνια το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επιβεβαίωσε ότι το «διπλό σύστημα» -των δημόσιων μέσων ενημέρωσης, παράλληλα με τα εμπορικά- είναι η βάση της πολυφωνίας των μέσων σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι αυτό το περιβάλλον των μέσων ενημέρωσης που βρίσκεται πλέον σε κίνδυνο.

Η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση, της οποίας η ΕΡΤ είναι ένα πολύτιμο μέλος, εκπροσωπεί κάθε δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα στην Ευρώπη και όχι μόνο – από το BBC μέχρι το RTVE, από την ARD στη RAI, από τη φινλανδική YLE μέχρι το ρωσικό RTR. Ολόκληρη η κοινότητα μας είναι συγκλονισμένη από τις εξελίξεις στην Ελλάδα.

Αν και αναγνωρίζουμε την ανάγκη για εξοικονομήσεις πόρων, οι εθνικοί ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί είναι πιο σημαντικοί από ποτέ σε περιόδους εθνικών δυσκολιών. Με αυτό δε θέλουμε να πούμε ότι η ΕΡΤ πρέπει να διοικείται λιγότερο αποτελεσματικά από μία ιδιωτική εταιρεία. Φυσικά, όλοι οι δημόσιοι πόροι πρέπει να δαπανώνται με τη μέγιστη προσοχή. Ωστόσο, συγκρίνοντας τα ανταποδοτικά τέλη σε όλη την Ευρώπη, αυτό για την ΕΡΤ είναι το τρίτο μικρότερο στη σχετική λίστα (ακριβώς πίσω από τη Σερβία). Επιπροσθέτως, τον Αύγουστο του 2012, το ένα τέταρτο των εσόδων της από τα ανταποδοτικά τέλη, αναδιανεμήθηκε για τη χρηματοδότηση άλλων κρατικών αναγκών – μετά από τη μείωση 6,8% των εσόδων της το 2011.

Η EBU είναι έτοιμη να προσφέρει τις γνώσεις της σχετικά με τα δημόσια μέσα ενημέρωσης της Ευρώπης και να παρέχει τις συμβουλές, τη βοήθεια και την εμπειρογνωμοσύνη που απαιτούνται για την ΕΡΤ, προκειμένου να διατηρηθεί ως ένας πραγματικά δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας στην Ευρώπη.

Είμαστε πρόθυμοι να ταξιδέψουμε στην Αθήνα σε σύντομο χρονικό διάστημα, προκειμένου να διερευνήσουμε λύσεις σε αυτήν τη σοβαρή κατάσταση, ενώ σας απευθύνουμε έκκληση να παρέμβετε αμέσως και να αποκαταστήσετε τη λειτουργία της ΕΡΤ χωρίς καθυστέρηση.

Αναμένουμε την απάντησή σας, έχοντας εμπιστοσύνη στην ικανότητά σας για ορθή κρίση.

Ο Πρόεδρος της EBU H Γενική Διευθύντρια της EBU
Jean-Paul Philippot Ingrid Deltenre

exelixeis.gr


Κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης εν μια νυχτί με στρατιωτικού τύπου διάταγμα. – 12 Ιουνίου 2013

Η ιδέα δεν είναι καινούρια, είναι γνωστή εδώ και καιρό η πολιτική απόφαση λεηλασίας αυτού του τόπου. Είναι ήδη γνωστές οι προθέσεις και οι προσπάθειες κυβέρνησης και αφεντικών, να ξεριζωθεί οποιαδήποτε έννοια δημόσιου αγαθού. Όπως το ρεύμα και το νερό, των οποίων η ιδιωτικοποίηση σχεδιάζεται άμεσα, έτσι και οτιδήποτε θεωρείται κοινωνικό αγαθό θα κλείσει για να ξαναλειτουργήσει με νέους όρους, εμπορικούς, καπιταλιστικούς. Το βλέπουμε να συμβαίνει ήδη στην Υγεία, με τα νοσοκομεία να κλείνουν, με τραγικές ελλείψεις σε υποδομές, υλικά και σε ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό σε όσα προσπαθούν να λειτουργήσουν. Το βλέπουμε ήδη στην Εκπαίδευση, με τις συγχωνεύσεις σχολείων, με τους μέχρι και σήμερα επικηρυγμένους εκπαιδευτικούς, με τις χιλιάδες καταργημένες θέσεις εκπαιδευτικών, με την εμπορευματοποίηση των Ανώτατων Ιδρυμάτων.

Χθες, ήρθε η σειρά της δημόσιας τηλεόρασης και ραδιοφώνου. Με συνοπτικές διαδικασίες, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου υπογεγραμμένη από υπουργούς -ψυχροί εκτελεστές των επιταγών της ολοκληρωτικής κυβέρνησης και του ΔΝΤ- έκλεισαν την ΕΡΤ και τα δημόσια ραδιόφωνα σε όλη τη χώρα, πετώντας στο δρόμο 2.600 εργαζόμενους.

Μέσα σε μία μέρα με διαταγή του στρατάρχη Σαμαρά και το σιγοντάρισμα των άλλων 2 στρατηγών του, έκλεισε η δημόσια τηλεόραση και ραδιόφωνο. Στις 23.11 της Τρίτης 11 Ιούνη, ο στρατάρχης έριξε το σήμα και πλέον η εκπομπή γίνεται μέσω ιντερνετ αποκλειστικά, προσπαθώντας ταυτόχρονα να κλείσει κι αυτό το σήμα, είτε ρίχνοντας το site της www.ert.gr, είτε κόβοντας το σήμα στον 902 μέσω της Digea, επειδή «έβγαζε» το απεργιακό δελτίο της ΕΡΤ.

Μοιάζει αντιφατικό, όμως πώς θα μπορούσαμε να μείνουμε απαθείς μπροστά στη λεηλασία της ζωής και της αξιοπρέπειας χιλιάδων εργαζομένων σε έναν δημόσιο οργανισμό, ακόμα κι όταν πρόκειται για την ΕΡΤ; Δεν είναι οι μεγαλοδημοσιογράφοι -φορείς της κρατικής προπαγάνδας και σκοταδισμού, μπουκωμένοι από τους παχυλούς μισθούς τους- που αξίζουν την αλληλεγγύη μας. Είναι οι υπόλοιποι, χιλιάδες εργαζόμενοι τεχνικοί, διοικητικοί που ναι, πολλοί από αυτούς βρέθηκαν στους δρόμους σε κοινούς αγώνες με την υπόλοιπη κοινωνία, είναι η αντίσταση στον ολοκληρωτισμό που αξίζει να μας θέσει αλληλέγγυους και αλληλέγγυες σε οποιοδήποτε αγώνα ενάντια στην εμπορευματοποίηση και την διαγραφή της ζωής μας. Είναι τελικά η υπεράσπιση της έννοιας της δημόσιας χρήσης αγαθών και υπηρεσιών όταν βλέπουμε να γίνονται βορρά στα συμφέροντα του κεφαλαίου και των αφεντικών, νομιμοποιώντας έτσι τον κυβερνητικό ολοκληρωτισμό και τον εκφασισμό της κοινωνίας.

Δεν είναι αντιφατικό στις συνειδήσεις των αγωνιζόμενων ανθρώπων, να αρνηθούμε την ενσωμάτωση και την οικειοποίηση του κοινωνικού κανιβαλισμού τον οποίο εδώ και χρόνια εκφράζει η λεηλατημένη κοινωνία μας. Σήμερα είναι οι πάνω από 2.000 εργαζόμενοι της ΕΡΤ, αύριο θα είναι οι 3.000 στα ΕΛΤΑ, το Σεπτέμβρη θα είναι οι πάνω από 6.000 εκπαιδευτικοί που θεωρούνται «άχρηστοι» στα σχολεία μας ενώ στην πραγματικότητα αυτά θα λειτουργήσουν χωρίς δασκάλους και καθηγητές! Στην τελική είμαστε όλοι μας όσοι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα χαρακτηριστούμε ως «άχρηστοι-ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ», στην παραγωγική διαδικασία, και οι πιο «τυχεροί» από μας, θα πεταχτούμε στα σκουπίδια των επιδοτούμενων 5μηνων προγραμμάτων, χωρίς κανένα εργασιακό δικαίωμα, αλλά και χωρίς μισθό και ασφάλιση! Οι υπόλοιποι, θα αρκεστούμε στα 360 ευρώ του επιδόματος ανεργίας -για όσο υπάρχει ακόμα- και μόνο για 450 μέρες!

Είναι πράξη αντίστασης να πούμε ΦΤΑΝΕΙ στην επίθεση εξουσίας και κεφάλαιου και στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει, με κάθε μέσο, σε κάθε αφορμή!

athens.indymedia.org

#OCCUPYERT

#OCCUPYERT

Κοινή χρήση αυτής της σελίδας: Share

Εκτυπώστε τη σελίδα: print

Δημοσιεύτηκε στο capitalism, fascism, nationalism, solidarity Με ετικέτα: , , , , , , , , , , , , ,